top of page

FAQ

-Vad kostar det att gå kursen Studio Live Produktion?

Det kostar 7000kr/termin. Skolan tillhandahåller all undervisningsmaterial. I den kostnaden ingår även förmiddagsfika, elevförsäkring, studieresor och vissa gemensamma måltider. 

-Ingår mat i kostnaden?

Nej, inte mer än att under showperioderna när det är sena kvällar så är det även kvällsfika. På skolan har vi mikrovågsugnar och kylskåp för att hantera sin mat. Det går även att beställa dagens för 60kr/portion. 

-Vad blir man efter utbildningen?

Bättre!

Har man ambition att söka vidare till högre studier så är man väl rustad och har bra kännedom om hur utrustning fungerar, kopplas ihop och framförallt hur man kan använda den. Efter avklarad kurs så får man ett intyg att man klarat kursen.

-Finns det något elevboende knutet till skolan?

Skolan har inget eget elevboende men vi har kontakt med externa fastighetsägare som hyr ut boende i både Bjärnum och Vittsjö.

-Vad gör man på antagningsdagen?

Alla som söker blir kallade till en intervju/prov dag. Det är inte så farligt som det låter utan vi tycker det är viktigt att de sökande kommer hit och träffar ansvarig personal, bekantar sig med lokalerna och framförallt träffar de nuvarande eleverna som kan berätta om hur det är att gå på Studio Live Produktion. 

Sen får man göra ett par intervjuer, ett praktiskt och teoretiskt test. 

Testen är endast till för att kolla kunskapsnivån på de sökande och har man aldrig hållit på med detta så kommer man förmodligen inte skriva så många rätt men det gör inget, man har absolut chans att komma in ändå, vi känner att många sökande åker långt och då tycker vi att man ska få en chans att visa upp sig på fler ställen än "bara" en intervju.

-Har man chans att komma in på Studio Live Produktion ändå man inte har fullständiga betyg från gymnasiet?

Ja, särskildkurs kräver inte gymnasiebetyg.

bottom of page